Joriene de Vos is hechtingsexpert & auteur en zet zich vanuit haar eigen ervaring en werk als psycholoog in om ouders bekender te maken met wat een kind nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Door middel van online cursussen, boeken, workshops en lezingen vertaalt ze wetenschappelijke kennis naar de dagelijkse praktijk van het ouderschap en bespreekt ze de uitdagingen waar veel ouders tegenaan lopen op toegankelijke wijze.

“Elke ouder wil het beste voor het kind. Maar wat is eigenlijk het beste? En wat doe je als je kind van je verwijderd dreigt te raken?”

Wat is het beste voor je kind? Het antwoord is te vinden in de kennis die beschikbaar is over unieke band tussen ouder en kind. Een band die kinderen de beste bescherming geeft tegen de ontwikkeling van emotionele en gedragsproblemen. 

Om ervoor te zorgen dat de beschikbare kennis ouders daadwerkelijk bereikt en uiteindelijk kinderen helpt gelukkiger op te groeien, schreef Joriene de Vos de boeken Alles Kids en Kids & Co. Deze, in heldere taal geschreven boeken, bieden op invoelende wijze dieper inzicht in wat verbindend ouderschap inhoudt, met minder emotionele ballast en een gelukkiger leven voor ouder en kind als doel.

joriene-de-vos

alles-kids

Alles Kids – het boek

Om de band tussen ouder en kind op te bouwen is contact essentieel. Als ouder wil je er zijn voor je kind; hij is kwetsbaar en van jou afhankelijk voor verzorging. Maar wat is er nu eigenlijk voor nodig om die stevige, warme en hechte band met je kind op te bouwen, waarbinnen hij kan uitgroeien tot een stabiele volwassene? En waarom is die band zo essentieel voor zijn ontwikkeling?

kids-co

Kids & CO – het boek

Je staat voor onbekende uitdagingen wanneer je graag een kind op de wereld wilt zetten maar de omstandigheden minder gunstig zijn. Misschien heb je helemaal geen relatie, maar wel een kinderwens? Of heb je wel een relatie, maar denkt je partner anders over kinderen dan jij? Wie weet is er sprake van verminder(en)de vruchtbaarheid bij een van de twee? Of heb je een partner van hetzelfde geslacht?